Vi dro på besøk til Rosenborg 2 i dag. Dette er 3 gangen vi møter de i år og målet var å bedre prestasjonen vår fra sist vi møttes. I treningskamp før sesongen var de overlegne men i 1 møtet i serien var vi mere med i kampen så håpet var at den trenden skulle fortsette. Før kampen ble det klart at uansett vill denne kampen bli husket for 2 historiske begivenheter. RBKs kaptein Tore Reginussen gjorde comeback etter å vært skadet i hele år, men det virkelige fantastiske var at Heimdal kunne stille med nøyaktig samme startellever som sist kamp. Det har faktisk ikke skjedd tidligere så lenge undertegnede har vært en del av klubben :-)

1 omgang åpner meget bra for oss og etter 2 min spilt tar vi faktisk ledelsen. Eivind Sjårud slår kampens første corner å deres keeper lykkes ikke i sitt feltarbeid. Ballen ramler ned til Kristoffer Saksvik som enkelt ruller ballen til en bedre plassert Christian Sæther Moen. Han setter ballen sikkert i mål og vi går opp i ledelsen 0-1. Men ledelsen skulle vise seg å bare vare i 2 minutter. Nok en corner fra Sjårud slåes inn i feltet men denne gangen lykkes de med å klarere å det resulterer i en kontring. Den kontringen er det fart å presisjon i og det ender med at 1 av deres spillere får en enkel jobb med å sette inn utligningen til 1-1.

14 min spilt når de tar ledelsen. Etter ett skudd fra distanse som Helge Øie gir en retur på er det nettopp Tore Reginussen som pirker inn 2-1. En fin måte å presentere seg på etter sitt lange skadeavbrekk selv om jeg helst hadde sett at han kunne gjøre det mot noen andre...

16 min spilt når de øker til 3-1 og dette målet er virkelig en tro kopi av deres 1 mål. Kontring etter corner, full fart framover og en enkel avslutning fra kloss hold.

40 min spilt når omgangens siste scoring kommer å nok en gang er det Reginussen som scorer på oss. Han flikker inn ett innlegg og øker ledelsen til 4-1.

Vi får litt dårlig betalt i denne omgangen. De scorer på 4 av 5 sjanser mens vi må nøye oss med 1 av 3. Både Sæther Moen og Huy Ta kunne fort ha scoret på sine muligheter men tross alt var dette en bra omgang av oss. Vi viser at vi kan spille fotball selv mot bra motstand og det er vi som er det førende laget i denne omgangen. Vi ruller opp og kommer oss stadig fri på kant men det skorter på presisjon på den siste tredjedelen og da uteblir scoringene dessverre.

2 omgang blir en ren transportetappe for deres del og de maler oss i senk. Vi blir løpende i mellom og kreftene tar slutt. De scorer 2 ganger i denne omgangen men de kunne ha scoret flere. 10 min før slutt blir vi redusert til 10 mann men på dette tidspunktet var kampen allerede punktert. Vi har noen visitter foran deres keeper men de store sjansene kommer ikke. Alt i alt så vinner de fortjent men vi skal ta med oss det vi viste i de første 45 minuttene i dag. Når vi hadde krefter, vilje og mot til å spille vårt spill mot avdelingens beste lag. Vi hever oss synes jeg fra de foregående møtene mot de og fortsetter det sånn er det bare å glede seg til fortsettelsen.

3 stjerner går til Kristoffer Saksvik. Er dyktig med ball og sikker i pasningene sine. Kunne ha scoret i dag også men alt i alt en god dag på jobben.

2 stjerner går til Huy Ta. Leker seg med backen sin i hele 1 omgang og er en konstant trussel for de. Blir litt borte i 2 omgang men dette er absolutt godkjent.

1 stjerne går til Sølve Sæther. Vår kaptein rydder opp i mye i kjent stil i dag. Må nok ta på seg skylden for 1 av deres mål men forhindrer mange andre.

Kampfakta:

Rosenborg - Heimdal : 6 (4) - 1 (1)

Sjanser:  9 (5)  -  4 (3)

Cornere:  12 (5)  -   5 (5)

Heimdals lag:

Helge Øie;Eivind Sjårud, Sølve Sæther, Henrik Opøyen(Sander Jenssen inn etter 75), Eirik Lyngvær; Arvid Furnes(Ulrik Sellægg inn etter 58), Kristoffer Saksvik, Christian Sæther Moen; Huy Ta, Eivind Skaaland, Le Nhat Duc Do(Furkan Al Hussiny inn etter 78).